Jag ville ha glutenfria Biscotti till en dessert
på studentbuffén. Jag hittade ett recept på
http://www.finaxglutenfritt.se
De blev lite misslyckade för de ville inte jäsa upp
utan blev väldigt platta. Men de blev sega, knapriga
och goda. För min del spelar det heller ingen roll
att de inte ser ut som biscotti då jag ska smula dem över
desserten.
Jag misstänker att det har något med den glutenfria
mjölmixen som jag använde. Det kan ha blivit för lite
mjöl eller så är det bakpulvret. Hur som helst de blev
jättegoda, så här kommer receptet.
ca 25-30 st
Du behöver:
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av citron
2,5 dl Finax Glutenfri mjölmix (150 g)
ca 1 1/2 dl sötmandel (90 g)
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skålla och skala mandeln. Rosta den i en torr stekpanna till lätt gyllenbrun färg.
Låt svalna och grovhacka den.
Rör samman ägg och socker. Tillsätt vaniljsocker, salt och finrivet citronskal. Rör om.
Blanda samman bakpulver och mjölmix och tillsätt i smeten tillsammans med den hackade mandeln.
Rör ihop till en deg.
Forma degen till 4 fingertjocka längder och placera på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda längderna i mitten av ugnen i 15-20 min.
Skär längderna i ca 3 cm breda bitar direkt då de tagits ur ugnen. Låt svalna. Förvara kakorna i lufttät burk.
Kommentera