Du behöver:
2 msk pumpakärnor
1 kruka plocksallad el 1 påse färdig blandsallad
250 g vattenmelon
250 g jordgubbar
200g fetaost
1msk jordgubbsvinäger alt balsamvinäger
3 msk rapsolja/ olivolja
10st basilikablad
Örtsalt, nymald svartpeppar
Gör så här:
Rosta pumpakärnorna i en torr het stekpanna
Skölj och bryt salladen i bitar. Kör salladen i en salladsslunga så den blir torr.
Fördela salladen på ett stort fat.
Skala melonen, skär i 3 cm stora trianglar. Snoppa och skiva jordgubbarna.
Varva melon och jordgubbar över salladen.
Smula över fetaosten.
Blanda ihop olja och vinäger, krydda med 1/2 tsk örtsalt och 2 krm svartpeppar.
Ringla dressingen över salladen. Strö över pumpakärnor och basilikablad. Servera
Jag lovade tidigare att skriva om sommarfesten så här kommer den. Det är mycket att få ihop just nu. Nu är det fullt fokus på studenten på fredag. Här en del av maten som vi åt under vår sommaravslutning på jobbet. Alla tog med sig något, knytkalas.
Och ännu mer mat, vi hade så mycket mat. Jag åt mycket gott. Jag åt mat som jag redan älskar som sambosa, tabbouleh och flera nya saker som jag aldrig prövat som kobba och en arabisk rätt med tortillabröd med kyckling som gratinerats i ugn. Vi hade en jättetrevlig kväll tillsammans med mycket mat, skratt och lite lekar.
Kommentera