Svampfyllda lasagnerullar med tomatsås.
Svamp och purjolök i stekpannan
Du behöver:
ett recept från http://www.alltommat.se 4 pers.
250 g lasagneplattor, färska
400 g svamp blandad eller bara champinjoner
1 purjolök
1 msk olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl kesella eller crème fraiche
5 dl Kelda tomatsoppa (toscansk) jag brukar använda mer än 5 dl.
1 dl ost, riven
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Ansa och skär svampen i mindre bitar.
Skölj och strimla purjolöken.
Fräs svampen i ca 5 min. Tillsätt purjo och stek ytterligare ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar. Låt svalna lite. Rör ner kesella/ crème fraiche.
Rulla in fyllningen i lasagneplattorna och lägg i en smord ugnssäker form.
Häll över tomatsoppan. Strö på ost och gratinera i nedre delen av ugnen i ca 20 min.
Servera med en sallad.
Kommentera