Morotskaka ett recept från leila.se
Du behöver:
3 ekologiska ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja (jag använde rapsolja)
4 1/2 dl rårivna morötter
Cream Cheese Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100 g Philadelphiaost
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten.
Tillsätt olja och rårivna morötter.
Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i ca 55 minuter. Prova med en sticka, kakan ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna.
Vispa alla ingredienser till frostingen. Bred frostingen över kakan.
Kommentera