Lammburgare i pitabröd, ett recept från Matmagasinet, Grillspecial 2017, s 11
6 portioner
Du behöver:
600 g lammfärs
1 tsk harissapasta (se recept nedan)
1 tsk paprikapulver
2 tsk mald spiskummin
1/2 tsk mald koriander
1/2 tsk mald kanel
2 nypor mald kryddpeppar
1/2 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, pressade
1/2 dl persilja, hackad
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
pitabröd, tomatskivor, fetaost, citronyoghurtsås ( se recept nedan)
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna och forma sex burgare
Grilla eller stek burgarna, värm pitabröden, servera med tomatskivor, fetaost och citronyoghurtsås.
Harissapasta
Du behöver:
2 msk chilipulver
2 msk paprikapulver
1 msk mald koriander
1 msk mald spiskummin
1 msk chiliflakes
1 msk grovmald svartpeppar
1 msk salt
1 msk brun farin
5 rivna vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1/2 dl kokande vatten.
Gör så här:
Mixa alla ingredienser, häll upp i en glasburk och förvara i kylen.
Om du inte vill göra harissapastan kan du ersätta med 1/2 tsk chiliflakes och 1/2 tsk tomatpuré.
Citronyoghurtsås
Du behöver:
3 dl turkisk yoghurt
1 ekologisk citron, saft och rivet skal
2 vitlöksklyftor
2 tsk mald spiskummin
3 msk olivolja
salt, svartpeppar
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser, smaka av med salt och peppar.
Kommentera