Igår var vi och tittade på premiären av Kaos på ljuva vilan. Det var en underhållande föreställning med många skratt. Vem behöver inte få skratta? Gå och se den om du har möjlighet. Efteråt träffades vi för att äta, vi är ett gäng som träffats i 23 år. Det är så roligt att träffas, ibland går det lång tid mellan träffarna men när vi möts är det som om ingen tid har förflutit.
Jag hade tagit med mig en daimtårta på kladdkakebotten.Daimtårta , ett recept från mittkok.expressen.se
Du behöver:
Kladdkakebotten
125 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Daimglass
4 dl vispgrädde
4 äggulor
4 msk socker
2 msk vaniljsocker
1 dubbel-daim
Till garnering
1 dubbelaim hackad och minimaränger
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form ca 24 cm i diameter.
Smält smöret. Rör ihop ägg och strösocker. Rör i smöret.
Sikta i de torra ingredienserna. Blanda ihop smeten
Häll smeten i formen, grädda kakan mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
Kyl kakan tills den är helt kall.
Vispa grädden till daimglassen.
Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker, fluffigt, i en annan bunke.
Hacka daimen, vänd ner den i smeten, vänd sist ner den vispade grädden.
Häll smeten över chokladbotten i formen. Ställ in i frysen i minst 5-6 timmar.
Sätt plastfolie över om den ska förvaras längre i frysen.
Garnera med hackad daim och minimaränger före servering.
Kommentera