Enklaste glassen

23 Jul

Den 23 juni gjorde jag massor av glass inför sommaren och det visade sig att det behövdes. Vilken värme vi fått. Förlåt för bilderna som inte är så vackra.

Vi börjar med grunden: Vaniljglass

Du behöver

5 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk

1 vaniljstång

Gör så här:

Vispa grädden fluffig.

Skrapa ur vaniljstången och tillsätt den tillsammans med

den kondenserade mjölken. Vispa ihop allt. Häll upp i en

frysform. Jag brukar använda glassburkar, tex Sia:s.

Ställ in i frysen.

Saffransglass

Du behöver:

5 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk

1 påse saffran

Gör så här:

Vispa vispgrädden fluffig.

Tillsätt saffran och den kondenserade mjölken, vispa ihop.

Häll upp i en form och frys in. Gott att äta till crêpes med salmbärssylt.

 

Chokladglass

Du behöver:

3 dl vispgrädde

1,5 dl turkisk/grekisk yoghurt

200 g mörk choklad

1 burk kondenserad mjölk

1 nypa flingsalt (om man vill)

Gör så här:

Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i micro.

Vispa grädden fluffig och blanda med yoghurten.

Blanda den smälta chokladen med den kondenserade mjölken.

Vänd försiktigt i lite av grädden och tillsätt sedan resten.

Strö i flingsaltet om du vill ha det.

Häll upp i en form och ställ in i frysen.

Glass behöver minst 4-5 timmar i frysen.

Låt även glassen stå framme en stund innan servering.

Den här chokladglassen blir väldigt mastig så man behöver bara äta väldigt lite

för att bli nöjd.

 

Avokadoglass

Du behöver:

2,5 dl vispgrädde

1 dl mjölk

1 burk kondenserad mjölk

2 mogna avokado

1 tsk citronsaft

2 msk strösocker

Gör så här:

Mixa avokado med citronsaft.

Blanda ner kondenserad mjölk och mjölk.

Vispa grädde och socker fluffigt.

Blanda ner i avokadoblandningen.

Häll upp i en form och frys in.

Basilika och limeglass

Du behöver:

5 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk

1 nypa vaniljpulver

100 g Philadelfiaost

1 kruka basilika

2 lime, skalet, rivet

Gör så här:

Vispa grädden med vaniljpulvret fluffigt.

Mixa basilikablad med hälften av den kondenserade mjölken och Philadelfiaosten.

Blanda ner i grädden tillsammans med resten av den kondenserade mjölken och rivet skal av lime.

Häll upp i en form och frys in.

Den här glassen är väldigt god tillsammans med jordgubbar.

 

Blåbärsglass

Du behöver:

5 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk

250 g frysta tinade blåbär

Gör så här:

Vispa grädden fluffig.

Blanda kondenserad mjölk med blåbären.

Vänd ner grädden och rör till en jämn smet.

Häll upp glassen i en form och ställ in i frysen.

Det här blev en favorit.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Prestationsprinsen

Om barn & unga som tänker, känner och gör "annorlunda". Om skolfrånvaro, hemmasittare, stress och psykisk ohälsa. Och inte minst, den fantastiska Prestationsprinsen.

MADE BY MARY

A topnotch WordPress.com site

inte fan gör det det

Alla säger:det ordnar sig....inte fan gör det det..

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

UnderbaraClara

A topnotch WordPress.com site

%d bloggare gillar detta: