Den 23 juni gjorde jag massor av glass inför sommaren och det visade sig att det behövdes. Vilken värme vi fått. Förlåt för bilderna som inte är så vackra.
Vi börjar med grunden: Vaniljglass
Du behöver
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
1 vaniljstång
Gör så här:
Vispa grädden fluffig.
Skrapa ur vaniljstången och tillsätt den tillsammans med
den kondenserade mjölken. Vispa ihop allt. Häll upp i en
frysform. Jag brukar använda glassburkar, tex Sia:s.
Ställ in i frysen.
Saffransglass
Du behöver:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
1 påse saffran
Gör så här:
Vispa vispgrädden fluffig.
Tillsätt saffran och den kondenserade mjölken, vispa ihop.
Häll upp i en form och frys in. Gott att äta till crêpes med salmbärssylt.
Chokladglass
Du behöver:
3 dl vispgrädde
1,5 dl turkisk/grekisk yoghurt
200 g mörk choklad
1 burk kondenserad mjölk
1 nypa flingsalt (om man vill)
Gör så här:
Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i micro.
Vispa grädden fluffig och blanda med yoghurten.
Blanda den smälta chokladen med den kondenserade mjölken.
Vänd försiktigt i lite av grädden och tillsätt sedan resten.
Strö i flingsaltet om du vill ha det.
Häll upp i en form och ställ in i frysen.
Glass behöver minst 4-5 timmar i frysen.
Låt även glassen stå framme en stund innan servering.
Den här chokladglassen blir väldigt mastig så man behöver bara äta väldigt lite
för att bli nöjd.
Avokadoglass
Du behöver:
2,5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 burk kondenserad mjölk
2 mogna avokado
1 tsk citronsaft
2 msk strösocker
Gör så här:
Mixa avokado med citronsaft.
Blanda ner kondenserad mjölk och mjölk.
Vispa grädde och socker fluffigt.
Blanda ner i avokadoblandningen.
Häll upp i en form och frys in.
Basilika och limeglass
Du behöver:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
1 nypa vaniljpulver
100 g Philadelfiaost
1 kruka basilika
2 lime, skalet, rivet
Gör så här:
Vispa grädden med vaniljpulvret fluffigt.
Mixa basilikablad med hälften av den kondenserade mjölken och Philadelfiaosten.
Blanda ner i grädden tillsammans med resten av den kondenserade mjölken och rivet skal av lime.
Häll upp i en form och frys in.
Den här glassen är väldigt god tillsammans med jordgubbar.
Blåbärsglass
Du behöver:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
250 g frysta tinade blåbär
Gör så här:
Vispa grädden fluffig.
Blanda kondenserad mjölk med blåbären.
Vänd ner grädden och rör till en jämn smet.
Häll upp glassen i en form och ställ in i frysen.
Det här blev en favorit.
Kommentera