På långfredagen hade vi tänkt beställa en Sellnäsplanka, en lyxplanka men vi var för sent ute. Jag bestämde mig för att göra en egen Annettes Sellnäsplanka. Jag köpte kalkon och nötrulle som jag fyllde med mimosasallad.
Jag fyllde avokado med skagenröra och toppade med extra räkor.
Dekorerade med kiwi, physalis, gurka och tomat.
Jag gjorde chilimarinerade räkor:
Du behöver:
till 4 pers
500 g räkor med skal
1 röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
0,5 dl rapsolja eller olivolja
1 lime
2 tsk honung
salt, svartpeppar
baugette
Gör så här:
Skala räkorna och lägg dem i en skål.
Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt chili och vitlök och fräs på medelvärme under omrörning, ca 1 min.
Häll över i en skål och smaksätt med limesaft, honung, salt och peppar.
Tillsätt räkorna och rör om. Låt stå svalt.
Ät som de är eller servera på en baugetteskiva.
J
Jag hade även köpt krustader som jag fyllde med kantarellstuvning. Hästkorv i skivor (ja vi fuskar med hästkorv ibland).
Kallrökt lax med hovmästarsås, potatissallad.
Ostbricka med brieost och pepparost. Marmelad, päron, honungsmelon och päron.
Det blev mycket uppskattat av familjen.
Kommentera