Farmors julköttbullar 

5 Nov

Nu är årets julköttbullar färdiga. Jag gjorde en sats på 1,6 kg. Jag gör köttbullarna i långpannor i ugnen sedan fryser jag in köttbullarna. På julafton tar jag fram och steker på köttbullarna. Förra året i min utvärdering skrev jag att jag skulle göra köttbullarna tidigare, det har jag nu gjort. I år ska jag även bort en hel helg i december det gör också att jag behöver göra julförberedelser tidigare än jag gjort förr. 

Du behöver:

1 kg nötfärs

1 msk salt

1 msk finmalen kryddpeppar

1tsk malen vitpeppar

3 msk riven gul lök

2 tsk potatismjöl

400 g kokt, kall, riven potatis 

3 ansjovisfiléer 

Ansjovisspad från en burk ca 3 msk

3 äggulor

3 dl grädde

Gör så här:

Blanda salt, kryddpeppar, vitpeppar, lök, potatismjöl och riven potatis.

Hacka ansjovisfiléerna. Blanda ner dem, ansjovosspad och äggulor i potatisblandningen.

Blanda färsen väl med potatisblandningen. Avsluta med att tillsätta grädden, lite i taget. 

Sätt ugnen på 150-175 grader. Jag provsteker alltid några köttbullar. 

Rulla kötttbullar lägg i långpanna, in i ugn ca 11 minuter ( i min ugn ) 

Köttbullarna är glutenfria. 

Du kan utesluta ägg och använda laktosfri grädde eller havregrädde.

Frys in och ta fram och stek köttbullarna på julafton. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Prestationsprinsen

Om barn & unga som tänker, känner och gör "annorlunda". Om skolfrånvaro, hemmasittare, stress och psykisk ohälsa. Och inte minst, den fantastiska Prestationsprinsen.

MADE BY MARY

A topnotch WordPress.com site

inte fan gör det det

Alla säger:det ordnar sig....inte fan gör det det..

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

UnderbaraClara

A topnotch WordPress.com site

%d bloggare gillar detta: