Här kommer receptet som jag lovade tidigare på en indisk daalgryta för 4 pers.
Indisk daal
Du behöver:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 förp små linser (jag brukar köpa Zetas ekologiska linser á 380 g)
1 förp fryst ingefära á 50 g
2 msk tomatpuré
2 msk biryanikrydda(går att beställa på nätet, gröna bladet, men den innehåller spiskummin, salt, kanel, koriander, gurkmeja, vitlök, ingefära och chili)
1 förp krossade tomater, ca 390- 400 g
1 burk kokosmjölk, 400 ml
2 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
olja att steka i
Jasminris för 4 pers
Gör så här:
Finhacka lök och vitlök.
Häll av och skölj linserna
Fräs all lök och ingefäran i olja.
Tillsätt tomatpurén och kryddan. Låt fräsa i 2 min.
Tillsätt linser, krossade tomater, kokosmjölken, vatten och grönsaksbuljongen.
Låt sjuda 15- 18 minuter, rör om med jämna mellanrum.
Servera med jasminris och en grönsallad.
Kommentera