Nyårsdessert Ingefärsglass med chokladsås och krispiga nötter

4 Jan

dsc_0488

dsc_0478

Ingefärsglass med chokladsås och krispiga nötter

Det här receptet hittade jag på matmagasinet.se, ca 6 port (Vi åt 10 pers, tre var barn, tre ungdomar), 40 min + frystid

Du behöver:

Glass

5 dl vispgrädde

1 burk söt kondenserad mjölk

2 äggulor

2 tsk mald ingefära

Chokladsås

150 g mörk choklad

3 dl matlagningsgrädde

2 msk honung

Kanderade nötter

3 msk socker (jag tog 4 msk)

250 g blandade nötter

Gör så här:

Smält chokladen till såsen tillsammans med grädde och honung. Låt svalna.

Vispa grädden. Blanda i den kondenserade mjölken, äggulorna och ingefäran.

Häll hälften av glassmeten i en brödform. Rippla över lite chokladsås. Häll på resten av glassmeten och rippla över lite mer chokladsås, spara gärna lite till serveringen. Ställ in i frysen.

Smält sockret tills det blir ljusbrunt i en stekpanna. Blanda ner nötterna. Häll ut blandningen på ett bakplåtspapper för att kallna.

Ta ut glassen 10 minuter före servering. Lägg upp på ett fat. Värm chokladsåsen lite och häll över glassen. Bryt de kanderade nötterna i bitar och strö över.  Bon Appétit!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Prestationsprinsen

Om barn & unga som tänker, känner och gör "annorlunda". Om skolfrånvaro, hemmasittare, stress och psykisk ohälsa. Och inte minst, den fantastiska Prestationsprinsen.

MADE BY MARY

A topnotch WordPress.com site

inte fan gör det det

Alla säger:det ordnar sig....inte fan gör det det..

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

UnderbaraClara

A topnotch WordPress.com site

%d bloggare gillar detta: