Jag ville ha glass till dessert i år och gärna med saffran och kondenserad mjölk.
Jag gjorde två sorters glass.
Saffransglass med hallon
Du behöver
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 kuvert saffran 0,5 g
2 dl frysta hallon
Gör så här:
Vispa grädden pösigt. Blanda i saffran och kondenserad mjölk. Vispa blandningen ganska fast.
Rör ner hallonen .
Häll i en form eller gammal glassburk.
Frys över natten.
Saffransglass med mango
Du behöver:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
1 kuvert saffran
1 msk vaniljsocker
3 dl fryst mango
Gör så här:
Tina mangon eller tina den i micron.
Vispa grädden.
Blanda i kondenserad mjölk, saffran och vaniljsocker medan du vispar.
Mixa mangon och tillsätt den i smeten.
Häll smeten i en form eller glassburk.
Frys över natten.
Jag serverade glassen med smulade pepparkakor och en fudgesås. Fudgesåsen tog över så den goda saffransglassen smakade inget så därför tar jag inte med receptet. Den här glassen ska ätas bara som den är, möjligen med lite pepparkaksmulor till.
Jag tycker saffransglassen med mango blev den bästa glassen men jag gjorde med hallon för Lilla A tycker inte om mango.
Kommentera