Den goda apelsin och dadelsalladen. Har ni inte provat den så gör det! Jag skalar 4-5 apelsiner och skär dem i hinnfria klyftor, krama saften ur hinnorna och spar till dressingen, 6 dadlar i strimlor, 2-3 msk pumpakärnor (gärna rostade men går även om man inte rostar dem) Lägg allt på ett fat.
Dressingen
1 tsk rödvinsvinäger, 1 msk apelsinsaft, 1 msk rapsolja, 1 msk finhackad rödlök, 1-2 krm salt, 1/2 krm peppar. Rör ihop dressingen och ringla den över apelsinsalladen. Mums!
Vi hade köpt kalkon i tunna skivor i charkdisken, hästkorv och rödbetssallad. Jag kokade ägg och gjorde skagenröra (receptet finns på bloggen) Min mamma hade sin löksill med sig, den är jättegod. Farmor hade gjort årets Janzon.
Jag köpte färdig vitkål och morotssallad som jag dekorerade med Ingrid Marie äpplen, det skulle också varit valnötter på men jag glömde var jag hade lagt dem. Jag hittade nötterna två dagar efter jul…Salladen var iaf god.
Den här romsillen är enkel att göra och väldigt god.
1 ask fem minuterssill
1 dl creme fraiche, 1 dl majonäs, 1/2 finhackad rödlök, 1/2 dl finhackad dill, 2-3 msk röd stenbitsrom, salt och peppar efter smak.
Skär sillfiléerna i bitar och blanda ner i romsåsen. Klart! Ställ in i kylen.
Jag brukar baka vörtbröd men i år köpte jag vörtbrödet och bakade ankarstock istället. (Ankarstock receptet finns på bloggen.)
Vi hade som vanligt julköttbullar, spenatstuvning, potatis och något från förra året då gjorde jag en omelett med grönkål och västerbotttensost. Den gjorde jag även i år den är väldigt god och kommer mest troligt att få stanna kvar på vårt julbord. Det receptet finns också på bloggen sedan tidigare.
Kommentera