Jag trodde att jag tog en bild på den färdiga äppelpajen men det gjorde jag visst inte. Tur att jag tog en bild före, även om den inte ser så rolig ut, ber om ursäkt för det. Men den smakade gott! Jag tror receptet kommer från en gammal Buffé tidning.
Knäckig äppelpaj
Du behöver:
6 syrliga äpplen
150 g smör (laktosfritt)
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk (laktosfri)
Gör så här.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skiva äpplena. Lägg äpplena i en smord ugnsform.
Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen.
Blanda i alla övriga ingredienser.
Häll smeten över äpplena. Grädda pajen i ca 30 minuter eller tills den är gyllenbrun och knäckig.
Servera med vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass. Mums!
Kommentera