Igår hade vi middag med vänner.
Vi startade med kräftor. Jag kokade egen lag till de frysta kräftorna. Jag höftar lite och smakar av lagen. Vi serverade bröd och ost till kräftorna.
Kräftlag
2 liter vatten
ca 1/2 dl salt
ca 1 msk socker
ca 1-2 dl öl igår tog jag porter för det var det jag hade hemma.
dillvippor
Gör så här:
Häll i alla ingredienser i en stor kastrull. Koka upp smaka av. Är lagen bra ta av från spisen och lägg i kräftorna i kastrullen.
Till varmrätt åt vi en laxsida, färskpotatis, sallad och romsås.
Laxen lägger jag på en ugnsplåt (med kanter) på bakplåtspapper och kryddar med salt och peppar. In i ugn på 200 grader tills laxen nått 56 grader( sedan fick den stå 3 minuter till i ugn). Det gick på ca 12- 15 minuter.
Potatisen kokade jag i lättsaltat vatten.
Sallad på grannarnas trädgårdssallad och gurka.
Romsås, 4 dl creme fraiche, jag brukar blanda en lätt och en vanlig creme fraiche, en liten burk stenbitsrom och dill (fryst) efter tycke och smak, krydda med salt och peppar. Låt stå i kyl. Ta fram vid servering.
Till efterrätt drack vi te, kaffe, saft, vin vad man nu ville ha och så åt vi Magnum classic, de små munsbitarna, after dinner.
Kommentera