Film

7 Aug

DSC_0503

I slutet på förra veckan så hyrde jag några filmer. Den här gången hyrde jag bara filmer till mig. Annars brukar jag hyra en film till Lilla A, en action och en film till mig men nu hittade jag dessa filmer så jag tog dom. Min familj brukar alltid klaga på mina filmval och så blir det jag ensam som får titta på filmerna. Nu skulle jag se på film, familjen fick göra som de ville. Min man har sett alla tre filmerna med mig och vet ni, han somnade inte! Barnen de har varit på pokémonjakt.

Vi började med att titta på en film som heter Fem trappor upp med Morgan Freeman och Diane Keaton. Regissör är Richard Loncraine. Den handlar om Alex, Ruth och deras hund. De har bott i samma lägenhet i 40 år och börjar se sig om efter ett annat boende. Vi får följa dom i deras vardag och i deras letande efter ny bostad. Det är ett finstämt drama, en feelgoodfilm. Den får tre AAA.

Nästa film som vi sett är Suffragette. Den är regisserad av Sarah Gavron. I rollerna ser vi bl.a Carey Mulligan, Bonham Carter och Meryl Streep. Den ville jag se eftersom jag i höstas var i Manchester och jobbskuggade på St. Marys primary school och där pratade man väldigt mycket om Emmeline Pankhurst. Hon var från Manchester och aktiv i Suffragetterna. Filmen handlar om starten på den feministiska kampen för framförallt rösträtten. Kvinnorna hade försökt att på fredlig väg nå en förändring men de uppnådde inte någonting utan såg en mer radikal kamp som ett måste för förändring. Vi får följa Maud som förlorar allt i hennes kamp för värdighet och en röst. Det är en bra och gripande historia som alla borde se. I Manchester började den första kampen för kvinnors rösträtt. Det borde alla känna till. Vilka kvinnor som har kämpat för oss och samhället. Filmen får fyra AAAA.

Den sista filmen som vi sett är Under Körsbärsträden. Den är regisserad av Naomi Kawase. Den handlar om den tystlåtne Sentaro som driver ett gatukök som säljer japanska Dorayaki-plättar. Han söker efter en medarbetare på deltid. En dag kommer en gammal kvinna och söker jobbet men hon får nobben. Kvinnan fortsätter att komma och till slut ger Sentaro med sig. Hon får jobbet. Det är den underbaraste filmen jag sett på länge. Lågmäld, vacker och sympatisk. Jag blev väldigt berörd av filmen. Den påminner oss om det viktiga i att ta de små vardagliga sakerna på allvar. Om du ser filmen kan det vara till hjälp att veta något om spetälska, Lepra eller Hansens sjukdom som den också kallas. Filmen får fyra AAAA.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Prestationsprinsen

Om barn & unga som tänker, känner och gör "annorlunda". Om skolfrånvaro, hemmasittare, stress och psykisk ohälsa. Och inte minst, den fantastiska Prestationsprinsen.

MADE BY MARY

A topnotch WordPress.com site

inte fan gör det det

Alla säger:det ordnar sig....inte fan gör det det..

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

UnderbaraClara

A topnotch WordPress.com site

%d bloggare gillar detta: