Igår bjöd vi Stora A:s flickväns familj på middag.
Före maten hade jag gjort en nubbesallad som finns på bloggen om du söker på nubbesallad eller midsommar.
Till det serverade vi hårt bröd.
Sallad med ruccola och blåa vindruvor.
Grönsallad
Vi grillade tomater och champinjoner.
Till maten gjorde jag en sås på 4 dl creme fraiche och 1 dl mango chutney.
Vi grillade kycklingfilé och till det serverade vi potatisklyftor.
Marinad till kyckling
Jag gjorde en ny marinad till kycklingen, den blev uppskattad.
Till ca 1 kg kycklingfilé
Du behöver:
1 dl rapsolja
1/2 dl soja (typ kinesisk)
1 dl sweet chilisås
3-4 pressade vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
1/2 lime, saften
1 tsk salt
svartpeppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Den ska vara ganska stark. Jag brukar ta dubbla fryspåsar som jag lägger kycklingfiléerna i och sedan häller jag över marinaden. Knyt ihop påsarna, blanda ihop kycklingfiléerna och marinaden genom att trycka och vända på påsen. Sedan får filéerna ligga i kylskåpet ett par timmar. Jag tar fram dom en stund innan jag grillar.
Till efterrätt åt vi nyplockade blåbär med vaniljglass, mums! Färska bär, jag älskar sommaren och hösten då vi får äta färska bär och frukter. (Vi åt efterrätten på andra fat men jag glömde ta kort på det)
Kommentera