Halloncurd
Du behöver:
ett recept från tasteline.com
450 g hallon
1 dl socker
1 citron, skal och saft
50 g smör (laktosfritt)
1 1/2 msk majsstärkelse, maizena
3 st äggulor
Gör så här:
Lägg hallonen i en kastrull och värm upp. Koka sönder och mosa hallonen, sila sedan genom en finmaskig sil. Pressa med en sked.
Koka upp hallonpurén med socker, smör, citronskal- och saft. Rör ihop maizenan med lite av hallonpurén i en skål. Tillsätt hallonpuré och maizena i kastrullen Rör tills det tjocknar.
Avsluta med att sänka värmen, rör i äggulorna. Curden får inte koka för då blir det klumpar. Rör hela tiden och ta curden från plattan när den tjocknat.
Servera till mariekex eller scones.
Häll upp i burk. Den håller sig i kylskåp ca 2 veckor.
Kommentera