Halloncurd

31 Jul

DSC_0423

Halloncurd

Du behöver:

ett recept från tasteline.com

450 g hallon

1 dl socker

1 citron, skal och saft

50 g smör (laktosfritt)

1 1/2 msk majsstärkelse, maizena

3 st äggulor

Gör så här:

Lägg hallonen i en kastrull och värm upp. Koka sönder och mosa hallonen, sila sedan genom en finmaskig sil. Pressa med en sked.

Koka upp hallonpurén med socker, smör, citronskal- och saft. Rör ihop maizenan med lite av hallonpurén i en skål. Tillsätt hallonpuré och maizena i kastrullen Rör tills det tjocknar.

Avsluta med att sänka värmen, rör i äggulorna. Curden får inte koka för då blir det klumpar.  Rör hela tiden och ta curden från plattan när den tjocknat.

Servera till mariekex eller scones.

Häll upp i burk. Den håller sig i kylskåp ca 2 veckor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Prestationsprinsen

Om barn & unga som tänker, känner och gör "annorlunda". Om skolfrånvaro, hemmasittare, stress och psykisk ohälsa. Och inte minst, den fantastiska Prestationsprinsen.

MADE BY MARY

A topnotch WordPress.com site

inte fan gör det det

Alla säger:det ordnar sig....inte fan gör det det..

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

UnderbaraClara

A topnotch WordPress.com site

%d bloggare gillar detta: