Det här med att hinna blogga med en valp är inte så enkelt. Dagarna fylls av Isa men jag ska försöka blogga när det är möjligt. Vi började dagen med att spela minigolf. Vi spelade tillsammans med kusinerna. Det var mycket nytt för Isa att se. Det var mycket lugnt, lite människor och bara ett par hundar som vi höll oss ifrån eftersom Isa inte är fullvaccinerad än.
Efter minigolfen var det dags för midsommarlunch. Det blev som vanligt köttbullar, Janzon, spenatstuvning, sill mm. Jag gjorde även skagenröran som finns på bloggen sedan tidigare. Nytt för midsommar i år blir en Nubbesallad.
Nubbesallad
Ett recept från Maxi köket
Du behöver:
1 röd lök eller gul (jag tog röd)
200- 400 g matjessill
1 dl finhackad purjolök
1/2 dl finhackad dill
1 dl gräddfil (laktosfritt)
1 dl majonäs
1 dl lättrökt kaviar
2-3 kokta, kalla potatisar
Till servering:
mjukt grovt bröd, eller små bitar av hårt bröd.
1 kokt ägg
dill
Gör så här:
Skala och finhacka löken, purjolöken och matjessillen.
Blanda lök, dill, gräddfil, majonnäs och lättrökt kaviar.
Tärna potatisen och vänd ner i röran.
Servera på grovt mjukt bröd eller vi hade det på små hårda brödbitar till midsommarlunchen.
Garnera med finhackat ägg och dill.
Kommentera