Vi hade en liten Mors dags middag ikväll istället för imorgon.
Till förrätt började vi med en smörgåstårta med fisk. Ica på Kupolen hade
några tårtor med kort datum och sänkt pris, så vi slog till.
Till varmrätt gjorde jag mina köttbullar (recept finns sedan tidigare på bloggen).
Vi serverade köttbullarna med potatismos, gräddsås (laktosfri), lingon, vitkål och morot.
Till dessert hade vi köpt jordgubbar, glass hade vi hemma sedan tidigare. Sia:s chokladglass(ej laktosfri) med kladdkaka (Hos oss serveras bara hemgjord glass eller Sia glass). Jag fick för mig att jag skulle baka en Brownie när jag ändå var igång i köket. Det går ju ganska fort när man sätter igång.
Brownie (mitt recept)
ca 12 bitar
Du behöver
250 g mörk choklad (kolla att chokladen är mjölkfri)
250 g rumsvarmt smör (laktosfritt smör)
1 1/2 dl farinsocker
1 1/2 dl strösocker
3 ägg
1 äggula
1 dl vetemjöl (glutenfri mjölmix)
1 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
Gör så här:
Klä en ugnsform, ca 20×26 cm, med bakplåtspapper.
Smält chokladen i micro eller vattenbad.
Vispa smöret och sockret mjukt och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget. Vispa ordentligt mellan varje ägg.
Rör ner den smälta chokladen i smeten.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner i smeten.
Vänd försiktigt ihop till en smet. Häll smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter.
Kakan ska inte vara genomgräddad men ej heller rinnig.
Låt svalna.
Jag skivade jordgubbar, la på en kula chokladglass, browniebiten skar jag i pyttesmå kuber, och toppade med minimaränger. Över alltihop ringlade jag chokladsås.
Chokladsås
Du behöver
1 dl socker
1 dl kakao
1 dl vatten eller 1 dl grädde (laktosfri)
Gör så här
Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp.
Var försiktig om du använder grädde så det inte bränns vid.
Servera och njut!
Kommentera