Crema di funghi på mitt vis

30 Mar

img_0291

För ett tag sedan var jag på Vapiano och åt en god pastarätt. Här är ett försök att återskapa den på mitt sätt.

Crema di Funghi

Du behöver:

Pasta för en person

1 rödlök

4-5 champinjoner (lite beroende på stl.)

1-2 dl grönsaksbuljong (lös upp en grönsaksbuljong i 5 dl vatten)

1/2 – 1 dl vitt vin

1-2 dl grädde (laktosfri)

salt, peppar

riven parmesan

olja eller smör att steka i

Garnering

Bladpersilja

Gör så här:

Koka upp pastavatten.

Skala och hacka löken fint.

Skiva och hacka (jag vill ha lite mindre svampbitar) svampen.

Fräs lök och svamp i fettet.

Tillsätt grönsaksbuljong och vinet låt puttra lite.

Tillsätt grädden smaka av med salt och peppar.

Blanda i pastan, rör om.

Lägg upp på tallrik, riv parmesan över och garnera med bladpersilja.

 

 

 

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Prestationsprinsen

Om barn & unga som tänker, känner och gör "annorlunda". Om skolfrånvaro, hemmasittare, stress och psykisk ohälsa. Och inte minst, den fantastiska Prestationsprinsen.

MADE BY MARY

A topnotch WordPress.com site

inte fan gör det det

Alla säger:det ordnar sig....inte fan gör det det..

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

UnderbaraClara

A topnotch WordPress.com site

%d bloggare gillar detta: