För ett tag sedan var jag på Vapiano och åt en god pastarätt. Här är ett försök att återskapa den på mitt sätt.
Crema di Funghi
Du behöver:
Pasta för en person
1 rödlök
4-5 champinjoner (lite beroende på stl.)
1-2 dl grönsaksbuljong (lös upp en grönsaksbuljong i 5 dl vatten)
1/2 – 1 dl vitt vin
1-2 dl grädde (laktosfri)
salt, peppar
riven parmesan
olja eller smör att steka i
Garnering
Bladpersilja
Gör så här:
Koka upp pastavatten.
Skala och hacka löken fint.
Skiva och hacka (jag vill ha lite mindre svampbitar) svampen.
Fräs lök och svamp i fettet.
Tillsätt grönsaksbuljong och vinet låt puttra lite.
Tillsätt grädden smaka av med salt och peppar.
Blanda i pastan, rör om.
Lägg upp på tallrik, riv parmesan över och garnera med bladpersilja.
Kommentera