I fredags fick jag en sån lust att göra pizzor, deg fyllningar, tomatsås, ja rubbet…som tur var tog jag mitt förnuft tillfånga. Jag skulle nämligen också storhandla på fredagen och ja ni vet man är fredagstrött, hungrig, vill mysa.
Jag handlade färdiga paket med deg och tomatsås. ICA hade x-pris och jag tycker dessa fungerar bra.
Jag gjorde en pizza med tomatsås, köttfärs, pestoklickar, riven parmesan, riven västerbottenost, eller vad man har hemma.
Den andra pizzan hade jag tomatsås, skivad vitlök, tonfisk, räkor och riven ost på. Den blev godast!
Den tredje pizzan blev en vit pizza, 1 burk ricotta som du blandar med 2 dl riven parmesanost och 2 msk hackad timjan. Bred detta på pizzabotten och ringla över lite rapsolja och flingsalt. Den blev godast dagen efter…
Grädda alla pizzorna på 225 grader i 10-15 min.
Hallonpizza till efterrätt
Blanda en halv burk ricottaost med 100 g riven vit choklad. Bred ut på en halv pizzabotten. Lägg på hallon, jag tog frysta som fick ligga på lite hushållspapper och tina först. Grädda i 225 grader i ca 10-15 minuter. Servera med glass.
En riktig pizzafredag, sallad till förrätt, pizza till varmrätt och pizza till efterrätt.
Kommentera