Alla hjärtans dag middag, Bruntegården

13 Feb

img_0130

Vi firade lite tidig alla hjärtans dag på fredagen. Vi åkte till Bruntegården i Rättvik.

img_0131

Där fick vi först små minilimpor, minisurdegsbröd och knäcke. Det var verkligen supergott!

img_0132

Sedan följde skrei med en gurksås och broccolipuré. Rätten var väldigt väl balanserad och mycket god. Den får fem av fem möjliga. Jag drack vatten till förrätten.

img_0133

Rätten som följde var som en risotto fast gjord på korngryn, confiterat ägg, tryffel. Rätten såg inte så tilltalande ut. Min man och jag smakade och tittade på varandra. Det var en rätt som växte lite i munnen. Det var lite för mycket grötkänsla för mig. Det är nog första gången jag känner mig tveksam om en rätt som den här passar i en sån här meny. Det är verkligen friskt vågat.

img_0135

På det följde en fjällko med palsternackspuré och bakad rotselleri. Det smakade mycket bra. Purén var mild och god. Köttet välkryddat. Rätten hade en mycket god smak. Jag blev rekommenderad ett rött vin till maten, det var ett mycket gott och kraftigt vin. Det blev väldigt bra till maten.

img_0136

Desserten bestod av en chokladpannacotta och kokosglass på en brownie. Chokladpannacottan var mycket krämig och god. Jag själv är inte så förtjust i kokosglass men i kombination så blev det gott. Sedan tycker jag att en brownie är en kladdig, krämig kaka men den här biten var snustorr, i kombination med alla kaksmulor så blev desserten lite torr för mig.

Vi hade en mycket mysig och trevlig kväll på Bruntegården, i Rättvik. Det var god mat och bra service så jag kan rekommendera ett besök där.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Prestationsprinsen

Om barn & unga som tänker, känner och gör "annorlunda". Om skolfrånvaro, hemmasittare, stress och psykisk ohälsa. Och inte minst, den fantastiska Prestationsprinsen.

MADE BY MARY

A topnotch WordPress.com site

inte fan gör det det

Alla säger:det ordnar sig....inte fan gör det det..

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

UnderbaraClara

A topnotch WordPress.com site

%d bloggare gillar detta: