Biobesök- Joy

22 Jan

DSC_0579

Oj! Vad veckan har gått fort och när man kommer hem är man så trött. Fast jag har inte varit riktigt lika trött som förra veckan, alltid något. Igår såg min man att det var sista föreställningen på bion Joy och den ville jag gärna se så vi bokade. Vi visste att det skulle vara en liten salong men inte riktigt vilken. Vi stod och väntade på att få gå upp men vi fick gå in under trappen och gå en bit i en kringlig korridor. Vi gick in i salong 6 och blev glatt överraskade. Det var extra stora stolar, extra benutrymme och inte så många platser. Det kändes som en riktig lyxsalong. Dit kan jag verkligen tänka mig att gå fler gånger. Tack Biopalatset, Borlänge.

Joy av David O.Russel med Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Isabella Rossellini m fl. Jennifer Lawrence gör rollen som Joy Mangano. Hon uppfann mirakelmoppen på 90-talet. Filmen handlar om Joy. När hon gick i skolan var  hon bäst i skolan och väldigt kreativ. När vi möter henne i filmen är hon ensamstående med två små barn. Hon arbetar och sliter för att försörja sig och sin dysfunktionella familj. Hon har fått ge upp sina  drömmar för att hjälpa familjen. När familjen är ute på en båtutflykt får Joy en idé som hon börjar arbeta på. Hennes mormor finns hela tiden med och uppmuntrar henne. Vi får följa Joys resa som företagare med allt vad det innebär, framgångar och motgångar. Filmen är lite lång, den tappar tråden en bit in i filmen. Men på det stora hela är det en bra film som handlar om en kreativ, stark kvinna som inte ger upp. Jag ger den tre AAA. Den är sevärd.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Prestationsprinsen

Om barn & unga som tänker, känner och gör "annorlunda". Om skolfrånvaro, hemmasittare, stress och psykisk ohälsa. Och inte minst, den fantastiska Prestationsprinsen.

MADE BY MARY

A topnotch WordPress.com site

inte fan gör det det

Alla säger:det ordnar sig....inte fan gör det det..

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

UnderbaraClara

A topnotch WordPress.com site

%d bloggare gillar detta: