Idag gjorde vi i ordning en tomatsås med mozzarella.
Du behöver:
1 gul lök
1 msk smör
1 msk olja
1 tsk socker
1 grönsaksbuljongtärning
700 g tomater (el 2 burkar hela tomater)
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek (var försiktig, ta lite i taget)
1 dl grädde (laktosfri)
1 tsk oregano
salt, peppar
1 mozzarellaboll à 150 g (kan uteslutas)
Gör så här:
Hacka löken och fräs den i smör och olja. Tillsätt socker och grönsaksbuljong.
Dela tomaterna och skär bort stjälkfästet. Skär tomaterna i bitar och lägg ner i grytan tillsammans med hackad vitlök och sambal oelek.
Koka i 10 min.
Tillsätt grädde, oregano smaka av med salt och peppar.
Dela mozzarellan i bitar och lägg ner i såsen precis vid servering.
Servera med pasta.
Ikväll ska jag bänka mig framför TV:n och se det nya matlagningsprogrammet, Vegorätt med enbart vegetarisk mat. Vad ska ni göra?
Kommentera