Glögglingon

23 Dec

DSC_0241

Jag har kokat glögglingon till desserterna på julafton.

Ett recept från Laga Lätt nr 12 dec 2010 s. 28

Du behöver:

2 dl socker

2 dl glögg

1 kanelstång

1 paket frysta lingon (225 g)

Gör så här:

Lägg sockret i en tjockbottnad kastrull och smält det tills det bildar en ljus karamell.

Häll på glöggen (det fräser ordentligt) tillsätt kanelen och låt det småkoka till ca hälften

återstår, 3-4 min.

Tillsätt lingonen i den varma vätskan och rör runt. Låt svalna och häll upp på burk.

Nästa gång ska jag pröva att hälla i alla ingredienserna på en gång. Jag tycker att det är onödigt att smälta sockret först och det är så lätt att det blir bränt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Prestationsprinsen

Om barn & unga som tänker, känner och gör "annorlunda". Om skolfrånvaro, hemmasittare, stress och psykisk ohälsa. Och inte minst, den fantastiska Prestationsprinsen.

MADE BY MARY

A topnotch WordPress.com site

inte fan gör det det

Alla säger:det ordnar sig....inte fan gör det det..

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

UnderbaraClara

A topnotch WordPress.com site

%d bloggare gillar detta: