Lingonpaj med marängfluff

23 Nov

 

DSC_0133

Lingonpaj med marängfluff ett recept från Pralin lördag den 12 september 2015.

Pajen är gjord av Sofie Jutner som vann tävlingen bästa dessertpaj av lokala råvaror på Skördefesten i södra Dalarna.

Du behöver:

Lingonpaj

150 g smör (laktosfritt)

4 dl mjöl

0,5 dl florsocker

1 krm salt

1 äggula

Lingonkompott

250 g lingon

1 dl strösocker

1 kanelstång

2 gelatinblad

Marängfluff

0,5 dl vatten

1,3 dl socker

2 äggvitor

1,5 msk socker

100 g frysta lingon

Gör så här:

Blanda allt till pajskalet och lägg kallt en stund i kylskåp.

Tryck ut i pajform och nagga. Grädda i 12 minuter på 200 grader.

Koka upp lingon, socker och kanelstång och sjud i 3 minuter.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Blanda sen i det i

kompotten och låt svalna.

Koka vatten och socker i 7 minuter. Vispa äggvitor och socker till hårt skum.

Blanda ihop och fortsätt vispa tills det svalnat. Mosa lingonen lätt och blanda i marängsmeten.

Fyll pajskalet med kompott och bred maräng på.

Grädda i 10 minuter på 200 grader. Mums en mycket god paj. Nu har jag ytterligare ett gott recept med lingon!

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Prestationsprinsen

Om barn & unga som tänker, känner och gör "annorlunda". Om skolfrånvaro, hemmasittare, stress och psykisk ohälsa. Och inte minst, den fantastiska Prestationsprinsen.

MADE BY MARY

A topnotch WordPress.com site

inte fan gör det det

Alla säger:det ordnar sig....inte fan gör det det..

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

UnderbaraClara

A topnotch WordPress.com site

%d bloggare gillar detta: