För några veckor sedan var jag och Lilla A i Falun på Matmarknad. Där åt Lilla A något som han gillade och som sedan blivit ett matminne som han ville att vi skulle försöka göra hemma.
Du behöver:
5 pers
1 kg kycklingfilé
1 pkt Fajita spice mix
1 pkt nachos
1/2 salladshuvud, typ isberg
1/2 gurka
1-2 paprika (om man vill)
1 pkt riven ost
3 dl gräddfil
fryst dill
fryst gräslök
1 klyfta vitlök
1 burk salsa (te x pineapple salsa)
Gör så här:
Skär sallad, gurka och paprika.
Blanda gräddfilen med en pressad vitlöksklyfta, gräslök och dill efter smak. (Här gjorde vi ett eget recept)
Skär kycklingfiléerna i strimlor, stek och krydda med Fajita spice mixen.
Lägg upp nachos på din tallrik, strö över riven ost.
Lägg på kycklingen och mer ost.
Toppa med grönsaker, gräddfilssås och salsa.
Lilla A var mycket nöjd med hemmavarianten så han har önskat att vi äter den till helgen igen. Jag tycker att det är roligt att vi äntligen kan komma ifrån nötfärsen lite och kan variera våra tacokvällar.
Kommentera