Skolbesök och musikal

26 Sep

   

Idag frågade jag om jag fick byta klass, jag är placerad I samma klass under hela vistelsen, jag vill gärna se så mycket som möjligt. Det gick bra att byta klass. Jag har varit i 3H och nu bytte jag till 2T. Om jag hade haft klass skulle den heta 3T. Klasserna heter efter årskurs och lärarens efternamn så heter du Holmes så blir klassen att heta t ex 3 H. Idag började de med mönster i matematiken först letar de efter the rule, what’s the rule? Add 2, tex 2, 4, 6, What are we going to Put in the Box? Put 6 in your head add 2, 6,7,8. Sedan skulle de skriva om Sverige. De hade en genomgång på smartboarden, en tankekarta om Sverige läraren skrev några meningar som hjälp sedan fick de skriva av de första sedan fick de hitta på egna meningar. Det är samling varje dag endera före rasten eller efter. Idag fredag handlade samlingen om vilka elever som arbetat bra under veckan, läraren väljer ut några i sin klass sedan får de veckans diplom. Lunchen sker i samlingssalen/idrottshallen de äter medhavd eller så har de betald lunch. Det kan i den medhavda lunchen ligga ett äpple en juice, en smörgås , chips eller kakor. Jag såg en låda där halva lunchlådan var fylld av kakor. Om de får mat så portioneras maten ut det kan vara en glasskula potatismos, en fiskpinne och några kokta ärtor. Eller en liten kycklingklubba, några potatisklyftor, sås och majs. Efter lunch var det skrivstilsövning, göra klart och golden time. De börjar skolan 9.00 men många kommer 8.45 och sätter i gång att arbeta tillsammans med sina föräldrar. Det första passet är till kl 10.15 därefter är det samling. Efter det är det rast. Sedan är det arbete fram till kl 12.15. Sedan är det lunch. Klockan ca 13 är det lektioner fram till 15.15. Jag är helt slut efter dess skoldagar, jag undrar hur barnen känner sig? När de går hem får de små barnen frukt och mjölk, när de går i  year 2 får de frukt och de som betalat får mjölk. I year 3 får bara de som betalat mjölk.
 

Efter skolan åkte vi till en studentpub där vi åt mat. Sedan gick några av oss på teater. Vi hade köpt biljetter till Annie. Det var en upplevelse på många sätt, vi hade köpt biljetter på balkongen. När vi kom in fick vi klättra upp till våra platser, det var som att sitta i backen ”väggen” i Sälen. Jag lyckades i alla fall  ta mig ner på min plats- höjdrädd som jag är. Föreställningen var otroligt bra, duktiga skådespelare, smarta scenlösningar och som kassörskan sa när vi köpte biljetterna ” the children steals the show” och det gjorde de verkligen. När de sjöng så reste sig hårstråna från fötterna till huvudet- och det är inte ofta de gör det på mig. Slutligen skulle vi ta oss hem och sista bussen hade gått så vi åkte taxi hem. Jag skyndade mig i säng för vi skulle upp 5.30 för att hinna med tåget.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Prestationsprinsen

Om barn & unga som tänker, känner och gör "annorlunda". Om skolfrånvaro, hemmasittare, stress och psykisk ohälsa. Och inte minst, den fantastiska Prestationsprinsen.

MADE BY MARY

A topnotch WordPress.com site

inte fan gör det det

Alla säger:det ordnar sig....inte fan gör det det..

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

UnderbaraClara

A topnotch WordPress.com site

%d bloggare gillar detta: