Äntligen fick vi lite värme igen och vad kan passa bättre än lite glass?
Här kommer recept på gul kiwi och jordgubbsglass.
Du behöver:
1 dl vatten
1/2 dl glykossirap
1/2- 1 dl strösocker (om kiwin är väldigt söt kan man minska på sockret)
6 kiwi
1 dl färska jordgubbar
Gör så här:
Blanda vatten, sirap och socker i en kastrull.
Koka upp och låt det koka tills sockret löst sig.
Låt det småkoka i 1-2 minuter.
Låt svalna.
Skala och mixa kiwin till puré. Tillsätt sockerlagen.
Skölj och låt jordgubbarna rinna av på hushållspapper.
Dela jordgubbarna i bitar och lägg i glassformar.
Häll på kiwismeten och ställ in i frysen, i minst 3 timmar.
Mmm en mycket svalkande frisk glass som smakar av äkta frukt och bär.
Kommentera