Kvarterskrogen Nybrogatan 38

8 Aug

IMG_2373

Första kvällen i Stockholm försökte vi få två platser på krogen men det var fullsatt. Men vi gav inte upp för vi tyckte att de hade en intressant meny. Andra kvällen gick vi dit lite tidigare (hotellet låg mittemot). Vi fick ett bord. Vi prövade deras Veckans omelett med räkor, kräftor, ost jag tror det var gruyere och aioli ovanpå med örter. Serverades med en stor sallad och pommes frites. Den var otroligt god men mättande, jag orkade bara hälften.

IMG_2380

Trots att jag var proppmätt så ville jag prova två av deras desserter som lät spännande. Chokladfondant a´la snickers med jordnötter, kola och salt karamellglass. Chokladfondanten var ljuvligt krämig men den salta karamellglassen var alldeles för salt för min smak, jag vill helst bara ana sältan i glassen. Här kändes det som man tappat saltkaret i glassen.

IMG_2377

Den andra desserten (som min man tog och jag smakade av) Marängsuisse på bakad choklad, bananglass, maränger, kolasås och frasig banan. Mmm, jag säger bara det en underbar dessert! Desserten serverades på ett litet tårtfat. Grädde i botten, ovanpå bananglassen som var mild och god, banan inbakad i filodeg, små bitar av kladdkaka/brownie och maräng hade strösslats runt om fatet. Kolasås hade ringlats runt fatet. Åh, det här blev ett smakminne som jag ska försöka återskapa här hemma. En krog där vi även fick sällskap av lite kändisar under kvällen. Har du möjlighet så tycker jag att du ska besöka kvarterskrogen.Trångt men mysigt, framförallt mycket god mat!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Prestationsprinsen

Om barn & unga som tänker, känner och gör "annorlunda". Om skolfrånvaro, hemmasittare, stress och psykisk ohälsa. Och inte minst, den fantastiska Prestationsprinsen.

MADE BY MARY

A topnotch WordPress.com site

inte fan gör det det

Alla säger:det ordnar sig....inte fan gör det det..

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

UnderbaraClara

A topnotch WordPress.com site

%d bloggare gillar detta: