Inkokt rabarber och rabarbersirap

15 Jul

DSC_0649

Inkokt rabarber

Du behöver:

800 g rabarberstjälkar

1 dl sött vin, t ex muscatvin

2 dl socker

ev 3 msk grenadin

Gör så här:

Ansa, skala och skär rabarberstjälkarna i 5 cm långa bitar.

Lägg rabarbern i en kastrull och tillsätt vin, socker och ev

grenadin för att rabarbern ska få en fin rosa färg.

Sjud under lock ca 5 min. Låt kallna i lagen.

Häll av lagen.

DSC_0611

Rabarbersirap

Gör så här:

Häll lagen från den inkokta rabarbern

i en kastrull. Koka ner till en sirap.

Häll på rengjord flaska. Servera till glass.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Prestationsprinsen

Om barn & unga som tänker, känner och gör "annorlunda". Om skolfrånvaro, hemmasittare, stress och psykisk ohälsa. Och inte minst, den fantastiska Prestationsprinsen.

MADE BY MARY

A topnotch WordPress.com site

inte fan gör det det

Alla säger:det ordnar sig....inte fan gör det det..

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

UnderbaraClara

A topnotch WordPress.com site

%d bloggare gillar detta: