Rabarbersaft

12 Jul

DSC_0663

DSC_0676

Du behöver:

1,5 kg rabarber

2 ekologiska citroner

30 g citronsyra (1pkt)

2 liter vatten

ca 1 kg socker

Gör så här:

Skär rabarbern i mindre bitar 3-4 cm. Lägg dem i en stor kastrull.

Skiva citronerna och lägg dem i kastrullen. Tillsätt citronsyran till rabarbern.

Koka upp vattnet och häll det över rabarbern.

Sätt på ett lock och ställ svalt minst 24 timmar.

Sila av du kan använda en vanlig sil eller saftduk.

Rör i ca 1 kg socker. Smaka av du kan behöva mer eller mindre beroende på vilken

rabarbersort du har.

Koka upp på hög värme och låt koka ca 5 min. Skumma av.

Ta av från plattan, låt svalna och häll upp på väl rengjorda flaskor. Jag brukar torka flaskorna på svag värme i ugnen.

Jag brukar även fylla 33cl eller 50cl pet-flaskor till 3/4 och frysa in. (Dessa flaskor gör jag bara rent med varmt vatten.)

Blanda med vatten och njut av sommarens dryck!

Jag blev så otroligt nöjd med färgen på saften i år, precis så där rosa som den ska va´

 

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Prestationsprinsen

Om barn & unga som tänker, känner och gör "annorlunda". Om skolfrånvaro, hemmasittare, stress och psykisk ohälsa. Och inte minst, den fantastiska Prestationsprinsen.

MADE BY MARY

A topnotch WordPress.com site

inte fan gör det det

Alla säger:det ordnar sig....inte fan gör det det..

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

UnderbaraClara

A topnotch WordPress.com site

%d bloggare gillar detta: