Du behöver:
1,5 kg rabarber
2 ekologiska citroner
30 g citronsyra (1pkt)
2 liter vatten
ca 1 kg socker
Gör så här:
Skär rabarbern i mindre bitar 3-4 cm. Lägg dem i en stor kastrull.
Skiva citronerna och lägg dem i kastrullen. Tillsätt citronsyran till rabarbern.
Koka upp vattnet och häll det över rabarbern.
Sätt på ett lock och ställ svalt minst 24 timmar.
Sila av du kan använda en vanlig sil eller saftduk.
Rör i ca 1 kg socker. Smaka av du kan behöva mer eller mindre beroende på vilken
rabarbersort du har.
Koka upp på hög värme och låt koka ca 5 min. Skumma av.
Ta av från plattan, låt svalna och häll upp på väl rengjorda flaskor. Jag brukar torka flaskorna på svag värme i ugnen.
Jag brukar även fylla 33cl eller 50cl pet-flaskor till 3/4 och frysa in. (Dessa flaskor gör jag bara rent med varmt vatten.)
Blanda med vatten och njut av sommarens dryck!
Jag blev så otroligt nöjd med färgen på saften i år, precis så där rosa som den ska va´
Kommentera