Jordgubbscurd

6 Jul

DSC_0559

Här kommer ett recept på jordgubbscurd

från tidningen Allers jordgubbsboken 9 juni

2015 s. 77 som jag provat och som är mycket gott.

Ger ca 3-4 dl

Jordgubbscurd

Du behöver:

ca 5 dl jordgubbar

finrivet skal och saft av 1 citron (gärna krav)

4 äggulor

1 1/2 dl socker

1 msk potatismjöl

75 g smör (jag använde laktosfritt)

Gör så här:

Skölj och rensa jordgubbarna,

skär dem i mindre bitar och lägg

i en kastrull.

Mixa till ett mos och tillsätt finrivet

citronskal och saft.

Värm upp och låt moset koka utan lock

i 12-15 min. tills mängden reducerats till

hälften. Ta från värmen och låt svalna.

Vispa äggulor och socker vitt och poröst.

Blanda ner potatismjölet.

Vispa ner äggsmeten i jordgubbsmoset.

Ställ tillbaka kastrullen på plattan och

sjud- den får inte koka- på svag värme

under ständig vispning tills den tjocknar.

Ta då genast kastrullen från värmen.

Klicka ner smöret i små bitar lite i taget

och låt smälta innan nästa klick. Ställ in

i kylskåpet och låt kallna till krämig curd.

Servera till kex eller nybakta scones eller

som fyllning i marängtårta.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Prestationsprinsen

Om barn & unga som tänker, känner och gör "annorlunda". Om skolfrånvaro, hemmasittare, stress och psykisk ohälsa. Och inte minst, den fantastiska Prestationsprinsen.

MADE BY MARY

A topnotch WordPress.com site

inte fan gör det det

Alla säger:det ordnar sig....inte fan gör det det..

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

UnderbaraClara

A topnotch WordPress.com site

%d bloggare gillar detta: