Något som jag tycker är trevligt när man går
på restaurang är när det står vattenkaraffer
på borden. Jag plockade därför fram alla
mina karaffer, tillbringare och flaskor och
fyllde dem med vatten. Jag fick komplettera
med att köpa en flaska till på IKEA.
Jag prövade även att göra ett citronsmör till
bröden.
Du behöver:
ett recept från Allt om mat fest special 23 april 2015 s. 42
250 g smör rumsvarmt
1 ekologisk citron
1 ask smörgåskrasse
1 tsk flingsalt
Gör så här:
Vispa smöret fluffigt
med elvisp. Skölj citronen
och riv skalet. Klipp smörgåskrassen
Blanda ner citronskal, krasse, salt
i smöret. Servera smöret rumsvarmt.
Jag gjorde smöret två dagar innan
och lät det stå i kylen.
Jag gjorde även vanligt vispat smör som man ofta serverar på restauranger.
Vispat smör
250 g rumstempererat smör
Gör så här:
Vispa med elvisp.
Spritsa upp i burkar/skålar
Ställ in i kylen. Ta fram i god tid. Servera smöret rumsvarmt.
Kan göras laktosfritt om du använder laktosfritt smör.
Kommentera