Ostpaj med svamp
Ett recept från Matmagasinet nr 8 augusti 2003
8 personer,
Du behöver:
till en paj,
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Ost och svampfyllning
250 g färska champinjoner
1 msk smör
100 g ädelost (Jag använde ca 70 g/paj)
3 ägg
3 dl mjölk
150 g riven lagrad ost
salt
peppar
Garnering
hackad gräslök
Gör så här:
Hacka samman smöret och mjölet till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop till en deg. I matberedaren
går det lätt och snabbt.
Klä en pajform, 28 cm i diameter, med degen och ställ formen
kallt i minst 30 min. (Jag hade en aluminiumform.)
Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalet i 10 min.
Dela svampen i bitar och fräs i smöret. Salta och peppra.
Bred ut svampen i botten på pajskalet. Strö över den smulade ädelosten. (Jag använde mindre ädelost 140 g till två pajer.)
Vispa ihop äggen med mjölken och den rivna osten. Salta och peppra. Häll blandningen i pajskalet.
Grädda pajen i 35-40 min. Servera pajen ljummen garnerad med hackad gräslök.
Kommentera