Nu är det dags att börja förbereda studentbuffén.
Idag har jag varit runt i olika affärer för att handla
allehanda saker som jag behöver för buffén.
Jag började med det här. Vilket härligt väder
förresten perfekt för stå inne hela dagen för att baka.
Sesambröd
ett recept från Allt om mat Fest special (23 april 2015)
30 bröd
Du behöver:
25 g jäst
5 dl vatten
2 dl sesamfrön, gärna både svarta och vita
1 msk salt
12-13 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen i en bunke eller assistent.
Värm vattnet till 37 grader.
Häll vattnet över jästen och tillsätt sesamfrön, salt och mjöl.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk 40 min.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i bitar.
Forma bitarna till runda eller avlånga bröd.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och
låt jäsa utan bakduk ca 20 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Spraya lite vatten på bröden och pudra över lite mjöl.
Snitta dem med en vass kniv.
Grädda mitt i ugnen i ca 12 min.
Låt bröden kallna på galler.
Vi provsmakade ett varsitt bröd, det blev väldigt gott.
Nu åker resten in i frysen.
Kommentera