Studentbuffé på gång

30 Maj

DSC_0966

Nu är det dags att börja förbereda studentbuffén.

Idag har jag varit runt i olika affärer för att handla

allehanda saker som jag behöver för buffén.

Jag började med det här. Vilket härligt väder

förresten perfekt för stå inne hela dagen för att baka.

Sesambröd

ett recept från Allt om mat Fest special (23 april 2015)

30 bröd

Du behöver:

25 g jäst

5 dl vatten

2 dl sesamfrön, gärna både svarta och vita

1 msk salt

12-13 dl vetemjöl

Gör så här:

Smula jästen i en bunke eller assistent.

Värm vattnet till 37 grader.

Häll vattnet över jästen och tillsätt sesamfrön, salt och mjöl.

Arbeta ihop till en smidig deg.

Låt jäsa under bakduk 40 min.

Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i bitar.

Forma bitarna till runda eller avlånga bröd.

Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och

låt jäsa utan bakduk ca 20 min.

Sätt ugnen på 250 grader.

Spraya lite vatten på bröden och pudra över lite mjöl.

Snitta dem med en vass kniv.

Grädda mitt i ugnen i ca 12 min.

Låt bröden kallna på galler.

Vi provsmakade ett varsitt bröd, det blev väldigt gott.

Nu åker resten in i frysen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Prestationsprinsen

Om barn & unga som tänker, känner och gör "annorlunda". Om skolfrånvaro, hemmasittare, stress och psykisk ohälsa. Och inte minst, den fantastiska Prestationsprinsen.

MADE BY MARY

A topnotch WordPress.com site

inte fan gör det det

Alla säger:det ordnar sig....inte fan gör det det..

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

UnderbaraClara

A topnotch WordPress.com site

%d bloggare gillar detta: