Ett gammalt recept från hemmets journal.se
Varm tacotårta
Ca 8 port
Du behöver:
9 längdskurna skivor vitt formbröd
Fyllning 1 :
500 g köttfärs
1 gul lök
3/4 dl grädde (jag tog vatten)
2 msk tomatpuré
1 påse tacokrydda eller tex mex kryddor
salt, peppar
Fyllning 2:
1 ask tacoost à 100 g (färskost på burk som man har till ostbrickan)
1 kabanosskorv à 50 g (den uteslöt jag då vi inte äter fläskkött)
6-8 marinerade soltorkade tomater (jag använde endast soltorkade)
Garnering:
1 ask tacoost à 100g
färsröra
2-3 tomater
1 bit squash
ca 2 dl riven ost
ca 30 nachochips
ugn: 200 grader
Gör så här:
Skala och hacka löken till fyllning 1 och stek den mjuk och glansig i
lite matfett. Tillsätt färsen och låt den brynas med och bli jämt smulig.
Tillsätt grädde (vatten), tomatpuré och kryddor. Låt allt puttra samman ca
10 min. Rör i färsen med jämna mellanrum. Smaka av med salt och peppar.
Låt röran svalna.
Kantskär brödskivorna och lägg tre skivor som botten. Fördela ca hälften av
färsröran på dem. Täck med tre nya brödskivor på andra ledden.
Bred osten till fyllning 2 över brödet. Tärna tomaterna (och korv om du
vill ha det) Fördela över osten. Lägg de sista brödskivorna över parallellt
med det första lagret.
Bred osten till garneringen över och runtom kanten på tårtan.
Fördela resterande färsröra ovanpå. Garnera med tomater och skivad
squash (Jag tog mitt köksverktyg som jag för tillfället glömt namnet på
men det blir långa smala remsor av squashen eller morötterna som spaghetti
ungefär.) Strö över riven ost. Tryck fast nachochipsen runt kanten.
Gratinera tårtan i ca 10-15 min eller tills osten har smält och tårtan är varm.
Kommentera