Jag behövde åka och handla på fredagen efter jobbet. Det kändes lite tråkigt då jag inte hade några idéer vad jag skulle handla för mat. Så läste jag Borlänge Tidning och på sista sidan hade de ett middagstips. Färgstark kyckling. Perfekt! När jag väl kom till affären så löste sig resten av menyn för helgen.
Här kommer receptet:
4 pers.
600 g kycklingfilé
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Tomat och BBQ-sås (den är mitt eget recept)
1pkt ca 390 g krossade tomater (de här nya konstiga förpackningarna, varför är de inte på 400 g?)
1 dl chilisås
1 tsk konc. kalvfond
1 tsk vitvinsvinäger
10-15 droppar tabasco
1 gul lök
1 röd paprika
Att äta till:
pommes frites
blandad grönsallad
Gör så här:
Såsen
Hacka löken och paprikan.
Blanda krossade tomater, chilisås,
kalvfond, tabasco, lök och paprika
i en kastrull. Koka upp försiktigt.
Tillsätt vitvinsvinäger. Smaka av
med salt och peppar.
Kycklingen
Blanda kryddorna även salt (jag tog 1 tsk salt) och peppar.
Krydda kycklingfiléerna med kryddblandningen.
Stek filéerna i olja och smör.
Om du vill kan du eftersteka filéerna i ugn i
175 grader i ca 15 min.
Jag gjorde pommes frites för första gången i min nya
varmluftsugn, den fungerade. Det blev så bra.
Kommentera