Salt karamellparfait med marinerade bär

28 Mar

DSC_0740

Här kommer receptet som utlovats.

Ett recept från Coop ca 6 port, 30 min + 4 tim i frysen

Du behöver:

2 dl vispgrädde

200 g mjölkchoklad

1 burk karamelliserad mjölk (dulche de leche 397g )

1/2 tsk flingsalt (smaka av du kanske inte behöver allt)

Marinerade bär:

225 g frysta blåbär

225 g frysta hallon

1 1/2 dl sött marsalavin eller annat sött dessertvin.

Karamell:

1 1/2 dl strösocker

2 msk vatten

Gör så här:

Vispa grädden fluffig.

Smält chokladen över vattenbad eller i mikro.

Häll dulche de leche i en skål och rör ner den smälta

chokladen och salt. Vänd ner grädden försiktigt.

Häll upp i en avlång form med bakplåtspapper.

Ställ in i frysen i minst 4 timmar.

Vänd runt bären med marsalavin och låt dra i ca 15 min. Använd vad du vill, saft, cider eller låt bären bara vara naturella som de är.

Rör ihop socker och vatten i en kastrull.

Koka till en gyllene karamell utan omrörning och häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper.

Krossa karamellen när den har stelnat.

Skär upp parfaiten, strö över krossad karamell, servera med bären.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Prestationsprinsen

Om barn & unga som tänker, känner och gör "annorlunda". Om skolfrånvaro, hemmasittare, stress och psykisk ohälsa. Och inte minst, den fantastiska Prestationsprinsen.

MADE BY MARY

A topnotch WordPress.com site

inte fan gör det det

Alla säger:det ordnar sig....inte fan gör det det..

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

UnderbaraClara

A topnotch WordPress.com site

%d bloggare gillar detta: