Här kommer receptet som utlovats.
Ett recept från Coop ca 6 port, 30 min + 4 tim i frysen
Du behöver:
2 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
1 burk karamelliserad mjölk (dulche de leche 397g )
1/2 tsk flingsalt (smaka av du kanske inte behöver allt)
Marinerade bär:
225 g frysta blåbär
225 g frysta hallon
1 1/2 dl sött marsalavin eller annat sött dessertvin.
Karamell:
1 1/2 dl strösocker
2 msk vatten
Gör så här:
Vispa grädden fluffig.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikro.
Häll dulche de leche i en skål och rör ner den smälta
chokladen och salt. Vänd ner grädden försiktigt.
Häll upp i en avlång form med bakplåtspapper.
Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Vänd runt bären med marsalavin och låt dra i ca 15 min. Använd vad du vill, saft, cider eller låt bären bara vara naturella som de är.
Rör ihop socker och vatten i en kastrull.
Koka till en gyllene karamell utan omrörning och häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper.
Krossa karamellen när den har stelnat.
Skär upp parfaiten, strö över krossad karamell, servera med bären.
Kommentera