Idag prövade jag ett nytt recept:
Chai blondies (men jag gjorde lite eget då jag inte hade alla ingredienserna hemma)
Det ursprungliga receptet är från tidningen Hembakat nr 8 2014
Du behöver:
340 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 1/2 tsk mald kanel
1 knivsudd muskotnöt, riven (jag hade inte det hemma så jag uteslöt det)
1/2 tsk mald ingefära
1/2 tsk malda nejlikor
1/2 tsk koriander (jag hade inte det hemma)
1/2 tsk mald kardemumma
230 g smör
250 g brun farin
2 ägg
100 g vit choklad, hackad
Jag dubblerade receptet men tog bara en tsk salt då jag använder normalsaltat smör.
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader och klä en bakform ca 20X20 cm med bakplåtspapper.(Jag tog en långpanna som är ca 30X40) Jag skulle nog tagit en något mindre långpanna, kakan hade kunnat vara lite högre.
Blanda mjöl, bakpulver, salt, kanel, ingefära, nejlikor, kardemumma i en skål.
Vispa smör och farinsocker i en annan skål i ca 3 min. Vispa i äggen.
Blanda de blöta ingredienserna med de torra och vänd ner den hackade chokladen i degen. Konsistensen på smeten ska vara mycket fast.
Häll ut smeten i bakformen och grädda kakan mitt ugnen i ca 25-30 min. Jag hade kakan inne i 20 min. Den eftergräddas lite och jag ville att den skulle vara lite kladdig inuti. Ugnar kan vara väldigt olika så man kan behöva titta till kakan med jämna mellanrum.
Låt kakan svalna och servera med vispad grädde.
Jag hade ingen grädde så det fick bli lite glass till.
Kommentera