Chokladmoussetårta med maräng och pistagenötter
(ett recept från Buffé nr 12, 2006)
Du behöver:
ca 10 portioner
Botten
2 ägg
100 g smält smör
1 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
100 g smält mörk choklad (Jag använder Marabou 70%)
1/2 dl hackade pistagenötter (Jag använder ICA:s salta pistagenötter)
Mousse:
3 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk honung
200 g hackad mörk choklad
70 g smör
saltrostade pistagenötter (till servering)
krossade maränger (till servering)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Botten: Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform i ca 20 minuter. Låt svalna 1 timme i kylen.
Mousse: Vispa grädden luftigt. Vispa ägg och honung pösigt.
Smält chokladen och smöret i ett vattenbad (jag smälte smör och choklad i en kastrull)
Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör till sist ner grädden.
Låt botten vara kvar i formen och bre över chokladmoussen. Ställ in i kylen i minst ett par timmar.
Strö över hackade pistagenötter och marängkross. Skär loss tårtan från formen med en varm kniv.
Servera
Mmm en mycket god moussetårta, nötterna gör att tårtan blir en härlig smakupplevelse.
Kommentera