Igår handlade vi den sista maten, jag var till sjukgymnasten (mycket välbehövligt) och resten av dagen och kvällen (natten) tillbringade jag i köket. Det är så mysigt att få stå i köket pyssla utan stress och lyssna på radio. Just nu: I bilen Mix Megapol 100% jul. Hemma: P4.
Igår gjorde jag bl a Malins Godmorgonbullar från Allers Julmagasin 2014
24 bullar
Du behöver:
5 dl mjölk
50 g jäst
1 kuvert saffran 0,5 g
1/2 dl sirap
75 g rumsvarmt smör
1 msk salt
2 tsk malen kardemumma
2 tsk malen ingefära
100 g rivna morötter, ca 1/2 dl (jag skippade morötterna då vi har allergi i familjen)
1 dl pumpakärnor
16-17 vetemjöl
Gör så här:
Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, saffran, sirap, smör och kryddor. Blanda ner pumpakärnor och mjöl. Blanda till en smidig deg.
Baka ut bullar på en plåt, täck med plast och ställ in i kylen över natten.
Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut bullarna ur kylen och låt jäsa i rumstemperatur i 30 minuter.
Grädda i ca 7 minuter.
Kommentera